Strategisch marketingplan laten opstellen

Het juiste strategische marketingplan voor jouw onderneming

Voor ambitieuze ondernemers die serieus willen opschalen

Inzicht in jouw onderneming

Samen maken we de sterktes en zwaktes van jouw onderneming inzichtelijk en identificeren we kansen en bedreigingen in de markt.

Strategie doorvertaald naar werkbare plannen

We vertalen doelstellingen en strategie door naar een waardevol meerjarenplan.

Concrete vervolgstappen

We bepalen concrete acties en specifieke kanalen voor je marketing, zowel online als offline waar je direct mee aan de slag kunt.

De juiste keuzes maken voor een succesvolle toekomst

Ik help jouw onderneming kansen die ontstaan door digitalisering en veranderende markten strategisch aan te grijpen om een competitief voordeel te ontwikkelen.

Jij als ondernemer kan een probleem op twee manieren oplossen: snel en impulsief, of duurzaam en goed onderbouwd.

Soms is de eerste manier zeer succesvol. Ik hanteer echter een ander uitgangspunt.

Met de goede onderbouwing werken wij samen naar jouw duurzame succes. Denk bij de goede onderbouwing aan het gebruikmaken van een passende systematiek en de juiste tools, gebaseerd op marketingtheorie, en meer en betere kennis, doordat alle partijen in de omgeving van jouw onderneming worden geanalyseerd.

Mijn naam is Mitch Eelants. Marketing Intelligence Analist en oprichter van GedragvandeConsument.nl. Ik help organisaties een compleet en actueel beeld te geven van klanten en markten, waardoor zij betere, datagedreven beslissingen nemen, hun klantwaarde vergroten èn marktpositie verbeteren. Dit alles valt of staat met een goed strategisch marketingplan.

Profielfoto auteur Mitch
1
Jaar

ervaring in het opstellen van marketingplannen

0+
bezoekers

hebben mijn artikelen geraadpleegd voor het schrijven van hun marketingplan

0+
verwijzingen

in diverse marketing- en businessplannen naar dit platform

Daniël Kingma CEO Papi Chulo

“Mitch heeft geholpen met het schrijven van een businessplan. Hij heeft goede kennis en denkt actief mee rondom vraagstukken en in het analyseren van het bedrijf.”

Daniël Kingma, CEO Papi Chulo

Zij maakten al gebruik van mijn expertise

Het traject naar succes

Strategisch marketingplanningsproces

Intakegesprek

We starten altijd met een gratis (online) intakegesprek, vrijblijvend en in goed overleg. We bespreken jouw business, producten, diensten en huidige strategie. We brengen in kaart in welke markt je zit, wat de huidige activiteiten zijn en evalueren de behaalde resultaten. Wanneer we een match zijn en jouw vraag aansluit bij mijn aanbod, gaan we aan de slag!

Situatieanalyse

Om te komen tot de juiste doelstellingen en strategieën, analyseren we de situatie. Deze situatie bestaat uit een analyse van jouw onderneming, het merk zelf en uit een analyse van de omgeving, zoals afnemers, concurrenten, distribuanten, leveranciers en ontwikkelingen binnen de markt. Op deze manier worden de sterktes en zwaktes van jouw onderneming inzichtelijk en identificeren we kansen en bedreigingen in de markt. Dit vormt een solide basis voor jouw strategisch marketingplan.

Strategie bepalen

De resultaten uit de situatieanalyse worden aan elkaar gekoppeld om de juiste ondernemingsdoelstellingen en -strategieën te bepalen. We bespreken de bevindingen en de strategische opties en vertalen dit naar waar, wanneer en met wie de concurrentie gaat plaatsvinden. Vervolgens bepalen we de marketingdoelstellingen en -strategieën. Hierbij gaat het om afzetdoelen en doelgroep- en merkbeslissingen. Dit vertelt hoe jouw onderneming gaat concurreren, resulterend in een waardevol meerjarenplan.

Tactiek en implementatie

Vanuit de marketingstrategie worden de marktinstrumenten vastgelegd. Dit is de marketingtactiek en deze is te beschouwen als onderdeel van de marketing implementatie. We bepalen concrete acties en specifieke kanalen voor je marketing, zowel online als offline. Nadat de beslissingen zijn vastgelegd en uitgewerkt tot een compleet marketingplan, kan de uitvoering beginnen. 

Conclusie en aanbevelingen

Tot slot ontvang jij een uitgewerkt strategisch marketingplan met conclusie, aanbevelingen en concrete vervolgstappen. 

Kortom: de focus en het heldere overzicht van prioriteiten dat je zoekt. Hiermee maak jij de juiste keuzes voor een succesvolle toekomst!

Guus Nellen Commerciële Economie Fontys

“Mitch is een expert als het gaat om het schrijven van marketingplannen en dat was precies wat ik zocht tijdens mijn onderzoek. Hij begrijpt de context van het probleem en formuleert concrete stappen die belangrijk zijn voor het onderzoek.”

Guus Nellen, Allround Specialist Nellen Reclame

Klaar voor de start?

Wil jij vooruit met je bedrijf? Ik geef jou het plan dat je nodig hebt voor een effectieve marketingstrategie.

Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Neem contact op

    [recaptcha]

    Veelgestelde vragen