Compleet

Ondernemingsplan

Ondernemingsplan Businessplan Bedrijfsplan

laten schrijven

✓ Inzicht in jouw (toekomstige) onderneming
Strategie doorvertaald naar werkbare plannen
 Concrete vervolgstappen

Vrijblijvende kennismaking

jaar ervaring

%

tevreden klanten

%

toewijding

Werkwijze

Bedrijven die al gebruik hebben gemaakt van onze expertise

Intakegesprek

We starten altijd met een gratis (online) intakegesprek, vrijblijvend en in goed overleg. We bespreken jouw business, producten, diensten en huidige strategie. We brengen in kaart in welke markt je zit, wat de huidige activiteiten zijn en evalueren de behaalde resultaten. Wanneer we een match zijn en jouw vraag aansluit bij mijn aanbod, gaan we aan de slag!

Situatieanalyse

Om te komen tot de juiste doelstellingen en strategieën, analyseren we de situatie. Deze situatie bestaat uit een analyse van jouw onderneming, het merk zelf en uit een analyse van de omgeving, zoals afnemers, concurrenten, distribuanten, leveranciers en ontwikkelingen binnen de markt. Op deze manier worden de sterktes en zwaktes van jouw onderneming inzichtelijk en identificeren we kansen en bedreigingen in de markt. Dit vormt een solide basis voor jouw ondernemingsplan.

Strategie bepalen

De resultaten uit de situatieanalyse worden aan elkaar gekoppeld om de juiste ondernemingsdoelstellingen en -strategieën te bepalen. We bespreken de bevindingen en de strategische opties en vertalen dit naar waar, wanneer en met wie de concurrentie gaat plaatsvinden. Vervolgens bepalen we de marketingdoelstellingen en -strategieën. Hierbij gaat het om afzetdoelen en doelgroep- en merkbeslissingen. Dit vertelt hoe jouw onderneming gaat concurreren, resulterend in een waardevol meerjarenplan.

Tactiek en implementatie

Vanuit de marketingstrategie worden de marktinstrumenten vastgelegd. Dit is de marketingtactiek en deze is te beschouwen als onderdeel van de marketing implementatie. We bepalen concrete acties en specifieke kanalen voor je marketing, zowel online als offline. Nadat de beslissingen zijn vastgelegd en uitgewerkt tot een compleet marketingplan, kan de uitvoering beginnen. 

Conclusie en aanbevelingen

Tot slot ontvang jij een compleet utigewerkt ondernemingsplan met conclusie, aanbevelingen en concrete vervolgstappen. 

Kortom: de focus en het heldere overzicht van prioriteiten dat je zoekt. Hiermee maak jij de juiste keuzes voor een succesvolle toekomst!

Ondernemers die je voor gingen

Bedrijven die al gebruik hebben gemaakt van mijn expertise

VBVers marketingplan
StudeerSnel en StuDocu marketingplan
PapiChulo marketingplan
PapiChulo marketingplan
Peddels marketingplan
Peddels marketingplan
The Knowledge marketingplan
The Knowledge marketingplan
The Knowledge marketingplan
The Knowledge marketingplan

Waarom een ondernemingsplan laten schrijven?

Je vergroot de leesbaarheid, de slagingskans en je komt professioneel voor de dag

Je kunt jezelf veel tijd besparen wanneer je het maken van een ondernemingsplan aan een professional uitbesteedt. Je vergroot je de kans van slagen en je krijgt tevens goede tips bij het starten van je bedrijf.

Een goed ondernemingsplan beschrijft jouw idee. Welke producten of diensten ga je aanbieden, aan wie en waarom? In onderstaand overzicht zie je welke onderdelen allemaal aan bod komen wanneer jij jouw ondernemingsplan door ons laat schrijven.

Bedrijven gingen je voor

%

Tevreden!

Jouw ondernemingsplan

Onderdelen die in jouw ondernemingsplan terug komen

Jij (de ondernemer)

Een persoonlijke beschrijving van jezelf en je ambities. Zo krijgen klanten en investeerders een idee met wie ze zaken gaan doen.

Missie en visie

De missie en visie zijn het fundament van jouw onderneming. Het beschrijft waar de onderneming voor staat, wat deze doet en waar het naar streeft.

Doelstellingen

Concrete doelstellingen sturen de onderneming richting de gewenste toekomstige situatie.

Strategie

Om te bepalen welke koers jouw onderneming het beste kan bewandelen voor het behalen van de doelen worden verschillende strategische opties tegen elkaar afgewogen.

Marktonderzoek

Krijg met behulp van verschillende marktfactoren inzicht in de aantrekkelijkheid van de markt. 

Afnemersanalyse

Een beschrijving en segmentatie van jouw doelgroep. Wie zijn je potentiële afnemers en waarom zijn ze bereid klant te worden?

Waardepropositie

Op welke manier gaat jouw onderneming en de bijbehorende producten, diensten en activiteiten zich onderscheiden?

Concurrenten analyse

Een beschrijving van wie je belangrijkste concurrenten zijn en hoe zij zich in de markt positioneren.

Marketingplan

Als je eenmaal weet dat er een markt is voor je product of dienst, is het zaak een plan te schrijven om je potentiële klanten te overtuigen.

Wat anderen zeggen

Bedrijven die al gebruik hebben gemaakt van onze expertise

“Ik kan iedereen de diensten van Mitch aanbevelen. Mitch biedt een luisterend oor, stelt de juiste vragen en maakt écht tijd voor je vrij. Hierdoor is de aanpak van Mitch erg persoonlijk. De kwaliteit van Mitch is om lastige materie, simpel uit te leggen. Zelf liep ik erg vast tijdens het schrijven van mijn ondernemingsplan en ben ik ervan overtuigd dat ik zonder de hulp van Mitch dit resultaat nooit had behaald. Dus loop je vast of wil je sparren over je project, bij Mitch ben je aan het juiste adres.”

Niek van Leest

Commerciële Economie, KS Profiel

“Mitch is een expert als het gaat om het schrijven van een bedrijfsplan en dat was precies wat ik zocht. Hij begrijpt de context van het probleem en formuleert concrete stappen die belangrijk zijn voor het plan.”

Guus Nellen

Allround specialist, Nellen Reclame

“Mitch heeft mij ontzettend goed geholpen met het adviseren van mijn afnemers, waarbij diverse modellen en theorieën worden gebruikt. Zoek je een fijne sparringspartner die op een eerlijke manier feedback geeft, dan kan ik Mitch zeker aanraden! Het was voor mij erg waardevol!”

Niels van de Pas

Ondernemerschap & Retail Management, Fruitdirect

“Mitch heeft mij ontzettend goed geholpen met het opstellen van mijn businessplan. Veel geduld, stelt veel goede vragen en denkt mee in kansen. Zeer tevreden over alle sessies die we samen gehad hebben.”

Jaimy Vincentie

Eigenaar, SUP Digital

“Mitch heeft geholpen met het schrijven van een businessplan. Hij heeft goede kennis en denkt actief mee rondom vraagstukken en in het analyseren van het bedrijf.”

Daniël Kingma

CEO, Papi Chulo

Samen aan de slag?

Vrijblijvende kennismaking

Tarieven ondernemingsplan

Een ondernemingsplan wordt altijd op maat geschreven maar de wensen en toepassingen verschillen vaak. Bekijk het overzicht voor een indicatie van de tarieven.

Veelgestelde vragen

Heb ik een ondernemingsplan nodig?

Een ondernemingsplan is voor ambitieuze ondernemers. Soms gaan ze nieuwe stappen zetten, zoals het betreden van een nieuwe markt of het lanceren van een nieuw product. In andere gevallen zijn ze gewoon toe aan wat meer structuur en een duidelijke richting voor de toekomst.

Waarom een ondernemingsplan laten schrijven?

Ontbreekt het jou als ondernemer aan tijd of expertise om zelf een gedegen plan op te stellen, terwijl jij begrijpt dat een duidelijk doel met concrete vervolgstappen essentieel is voor het succes van jouw bedrijf? Dan vormt mijn aanbod de ideale oplossing. Het kost je weinig tijd en je krijgt toch de focus en het heldere overzicht van prioriteiten dat je zoekt.

Hoelang duurt het schrijven van een ondernemingsplan?

De duur van het traject hangt af van jouw business. Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw onderneming, producten, diensten en gewenste strategie. We brengen in kaart in welke markt je zit en welke informatie beschikbaar is. Dit geeft een goede indruk van mogelijke problemen en de tijd die ik nodig heb om een volledig ondernemingsplan te schrijven.

Na het intakegesprek stemmen we samen de duur van het traject af. We hebben gedurende het traject een aantal contactmomenten. Een ondernemingsplan schrijf ik namelijk nooit alleen, want jij bent mijn belangrijkste informatiebron.

Waarvoor kan ik een ondernemingsplan gebruiken?

Een ondernemingsplan kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Je kunt hierbij denken aan: financieringsaanvraag, vergunningsaanvraag, aanbesteding, verblijfsvergunning, huren van een pand, subsidieaanvraag en natuurlijk als leidraad voor de ondernemer zelf.

Neem je alles uit handen als ik een ondernemingsplan laat schrijven?

Dat probeer ik, maar een ondernemingsplan schrijven is wel een samenwerking. Ik heb je input nodig om je idee en verhaal goed op papier te kunnen zetten. 

Geef je garantie op het ondernemingsplan?

Ja, ik geef 100% garantie. Als het je niet lukt om je idee te financieren met mijn plan, maar wel met een plan geschreven door iemand anders, dan betaal ik je 100% van het aankoopbedrag terug. Het moet uiteraard wel om hetzelfde bedrijfsidee gaan. 

Wanneer je aanspraak wil maken op de garantie, ontvang ik graag het volgende:

  • Afwijzing en feedback van de bank op de financieringsaanvraag met het door mij geschreven plan
  • Het ondernemingsplan geschreven door iemand anders
  • De factuur van deze aanbieder en de offerte van de bank

Contactgegevens

GedragvandeConsument.nl
onderdeel van EM Solution

Mary Zeldenrustlaan 31
5122CC Rijen

info@gedragvandeconsument.nl
+31(0)6 57 622 15

Gratis en vrijblijvend in contact

Twijfel je of wil je gewoon even sparren? Daag ons uit!